Színvallásra szólította fel Orbánt az MSZP

A Fidesznek nemcsak a külvilág felé kellene felvállalnia, hogy az elmúlt négy évben teljesíthetetlen dolgokat ígért.

Az MSZP szerint itt lenne az ideje elismerni, hogy a Fidesz a Bajnai-kormány által kijelölt úton halad, a válságkezelés eredményes volt, az ország jobb helyzetben van, mint számos uniós tagállam- mondta Tukacs István egyebek mellett Navracsics Tibor interjúra reagálva.

Szerinte a Fidesznek nemcsak a külvilág felé kellene felvállalnia, hogy az elmúlt négy évben teljesíthetetlen dolgokat ígért. Mint mondta, nem igaz a Fidesz korábbi állítása, amely szerint úgy lehet élénkíteni a gazdaságot, hogy kizárólag a belső piacra hagyatkoznak.

Az sem igaz, hogy a költségvetés kezelhetetlen terhekkel küszködik, és el lehet tekinteni a pénzpiacok viszonyaitól, az EU, illetve az IMF alapelveitől. Tukacs István cáfolta, hogy a szocialista kormányok növelték a hiányt, hiszen – mondta – ez 2006-tól folyamatosan csökkent.

Kérdésre válaszolva kitért arra: Orbán Viktor kormányfő 29 pontjáról akkor tudják kialakítani a végleges véleményüket, ha ezek megvalósítása megjelenik konkrét jogszabály-módosításokban. Szerint a 29 pont nem a gazdaságpolitika gyökeres módosítása, nem is szerepelt a Fidesz eredeti tervei közt, azért született, mert “a Kósa-Szijjártó dilettáns kommunikáció megrendítette a bizalmat Magyarország iránt”.

Címkék: