Vona váltja Orbánt

Túlnyomórészt belföldön kívánják kipihenni politikusaink az eddigi fáradalmaikat. A szocialisták a magyar tengert veszik célba, a Fidesz-KDNP politikusai viszont még bizonytalanok. Vona Gábor a miniszterelnököt fogja váltani a bolgár tengerparton, Schiffer András pedig még nem gondolkodott azon, hogy hol töltse a szabadságát.

A Balaton a nyerő a politikusaink körében. A megkérdezett honatyák nagy része még nem tudja pontosan, hogy hol fogja tölteni a szabadságát, de az elfoglaltságra és a családra hivatkozva a magyar tenger fix pontnak tekinthető a körükben.

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője a parlamenti üléshez köti, hogy az idén nyáron hova fog elutazni a családjával. „Az biztos, hogy csak a parlamenti ülésszak után fogunk elmenni pihenni valahova, de még nem foglaltunk le semmit, a pontos helyszínt se tudjuk. Elképzelhető, hogy külföldre is elutazunk, de mivel ez már bőven a nyár második felére esne, a lehetőségek is szűkülnek. A Balatonra viszont biztos, hogy le fogunk ruccanni, mivel az apósomék nyaralója is ott van.”

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője még nem tudja, hogy pontosan hol szeretné kiheverni az idei év fáradalmait. „Hosszú és kemény lesz a nyári parlamenti időszak. Az utolsó ülés július 19-én lesz, de az után is akad még munka. Külföldre biztosan nem fogunk utazni, de még a belföldi nyaralás helyszínét se fixáltuk le. Ez függ a családi- és munkakörülményektől. Akárhogy is lesz, ez mindenképp augusztusra fog esni. Csendes, nyugodt környezetben szeretném tölteni a szabadságom, de ezalatt is ügyeletben maradok, a telefonomat nem fogom kikapcsolni.”

Aki tudja és aki nem

„Vona Gábor, a miniszterelnökhöz hasonlóan, idén Bulgáriában fogja tölteni a nyári szabadságát. Mivel a hétvégén a Jobbiknak tisztújító kongresszusa lesz, még nem tudni, hogy ez alatt az idő alatt ki fogja helyettesíteni” – tudtuk meg Dúró Dórától, a párt szóvivőjétől.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője a sürgős teendői miatt még nem jutott el odáig, hogy nyári lazítását tervezgesse: „Sajnos még nem volt időm rá, hogy a nyaralásomat szervezzem, de mindenképpen el kellene utazni valahová. Azt se döntöttem még el, hogy külföldre vagy belföldre menjek.”


A külügyminiszter sajtószóvivője, Pataki Eszter elmondta, hogy Martonyi János elkövetkező két hónapja egészen biztosan munkával fog telni, és még nem tudja, hogy a szabadságát hol fogja tölteni.

Hasonlóan nyilatkozott Matolcsy György szóvivője, aki lapunk kérdésére elmondta, hogy a nemzetgazdasági miniszter egy rövid, belföldi nyaralást tervez, de annak helyszínét egyelőre balladai homály fedi.

Szanticska és a Velencei-tó

Az MSZP-s Nyakó István a Borsod megyei szanticskai parasztháza mellett szintén a Balatont vagy a Velencei-tavat veszi célba, akárcsak Szijjártó Péter a feleségével, akikhez pár napra Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtóstábjának vezetője is csatlakozik.

Újhelyi István, az MSZP képviselője rövid adriai utazást tervez: „Négy kisgyerekkel semmiképpen sem szeretnénk repülőre szállni, mivel nagyon körülményes lenne. Valószínű a balatoni nyaralóhoz fogunk lemenni többször is a nyár folyamán, ami azért is jó döntés, mivel a nagyszülők is a tónál laknak. Egy-két napra lehet, hogy leutazunk az Adriára, de azt inkább kirándulásnak, mint nyaralásnak nevezném.”

Címkék: Belföld