A K and H Bank visszatérít ügyfeleinek

A K and H Bank számos volt és jelenlegi ügyfelének térít vissza díj-, illetve költségkülönbözetet - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Erre azután kerül sor, mert a GVH megállapította, hogy a bank a devizaalapú lakáshitelek esetében 2007. február 26-tól egyoldalú szerződésmódosítással új díjelemként végtörlesztési díjat vezetett be. Továbbá megemelte az 1 éves kamatperiódusú jelzáloglevél kamattámogatásos lakáshitel szerződésekre vonatkozó kezelési költségeket is 2007. március 15-től.

Mivel ezáltal többletterheket róttak a fogyasztókra, a bank vállalta ügyfeleinek anyagi kárpótlását, és a GVH törvénysértést nem állapított meg.

Ez azt jelenti, hogy a 2007. február 26-a előtt megkötött üzleti feltételű, devizaalapú lakáshitelek végtörlesztési díjaiból visszatérít 50.000 forintot, a 2003. június 16. előtt befogadott hitelkérelmek alapján megkötött 1 éves kamatperiódusú jelzáloglevél kamattámogatásos lakáshitelek esetén pedig visszatéríti a fogyasztóknak az általuk megfizetett kezelési költség-többletet.

Címkék: Belföld