Áremelés: kiürültek a benzinkutak

Benzinből 16, gázolajból pedig 10 százalékkal kevesebb fogyott a hazai töltőállomásokon.

Szinte kiürültek a benzinkutak, miután mától – sokadszor – újra drágultak az üzemanyagok. A folyamatos áremelések miatt drasztikusan csökkent a forgalom az elmúlt hónapokban. Benzinből 16, gázolajból pedig 10 százalékkal kevesebb fogyott a hazai töltőállomásokon.

Az MR1-Kossuth Rádió összeálíltása szerint a benzin ma kilencedszer döntötte meg a 2008-as rekordárat. Akkor 315 forint volt a benzin, most 345 forint. Vultur Csaba, a holtankoljak.hu szerkesztője közölte, a gázolaj jelenleg öt forinttal marad el a két évvel ezelőtti csúcsárától. .

Az üzemanyag továbbra is az autópályák mellett a legdrágább. 10 fillér híján 360 forint egy liter benzin. A véletlenszerűen megkérdezett autósok mindegyike azt mondja: benzinár ide vagy oda, nem használja kevesebbet az autóját. Többeknek a munkájukhoz kell a kocsi.

Az üzemanyag-forgalom 12,5 százalékkal esett vissza az idei év első öt hónapjában – tudta meg a rádió a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkárától. A gázolaj valamivel kevesebb mint 10 százalék visszaesést mutatott, a benzin 15,6 százalékot. Wilde György nem optimista a jövőt illetően sem.

Címkék: