Belföld

MSZP a csepegtetett törvényalkotásról

24.hu
24.hu

2010. 06. 22. 13:48

A Fidesz hamarosan teljesen átalakítja az esélyegyenlőségi törvényt.

Az MSZP szerint újabb példa “a csepegtetett törvényalkotásra”, hogy az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény, illetve egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló javaslat vitájában derült ki: a Fidesz néhány hónapon belül átfogóan átalakítaná e területet.

Pál Tibor szocialista országgyűlési képviselő azt mondta: a most beterjesztett törvénymódosítás látszólag arról szól, hogy meghosszabbítják az esélyegyenlőségi tervek elkészítésének határidejét, de az általános vitában kiderült, valójában az önkormányzatok feladatellátási szintjeit rendeznék át.

A honatya példaként említette, hogy a módosítás a megyei önkormányzatokat és a kistelepüléseket is kihagyná a törvényből. Pál Tibor kitért arra: szintén a vitából tudják, a fideszes Babák Mihály és Ékes József “megrendelést adott” a kormánynak, hogy három hónapon belül hozzanak egy új esélyegyenlőségi törvényt, amely tükrözi a polgári értéketeket.

Az önkormányzatoknak nem július 1-ig, hanem 2011. január 1-ig kellene esélyegyenlőségi tervüket elkészíteniük, ha a parlament elfogadja a Fidesz-KDNP javaslatát. Az indítvány általános vitájában kormánypárti képviselők a törvény átfogó módosítását is kilátásba helyezték, míg az MSZP és az LMP a megyei önkormányzatok rendszerből való kikerülését kifogásolta, a Jobbik pedig a források feltüntetését hiányolta.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.