Belföld

A megyék Mesterházyt szeretnék pártelnöknek

A jelölések alapján Mesterházy Attila frakcióvezető lehet - ellenfél nélkül - az MSZP új elnöke.

Az MTI összegzése szerint 12 megyéből őt ajánlják pártelnöknek, és több olyan megyében is egyértelmű a támogatottsága, ahol még nem ült össze a tisztújító küldöttgyűlés. A megyei elnökök nyilatkozatai szerint az elnökhelyettesi posztra Molnár Csaba volt kancelláriaminiszter esélyes.

Alelnöknek Kiss Péter korábbi társadalompolitikai miniszter, Gúr Nándor, Szabadkai Tamás, Tóth József XIII. kerületi polgármester, Harangozó Tamás, Szabó Imre volt környezetvédelmi miniszter és Botka László szegedi polgármester lehet esélyes.A választmányi elnöki posztra Simon Gábor jelenlegi vezetőnek és Botka Lászlónak van jelentős támogatottsága.

Alig volt egyébként olyan megye, ahol változott a megyei elnök. A helyén maradt Puch László Baranya, Kolbert István Somogy, Baracskai József Zala, Nemény András Vas, Pál Béla Veszprém, Lukács Zoltán Komárom-Esztergom, Sós Tamás Heves, Gúr Nándor Borsod-Abaúj-Zemplén, Harangozó Tamás Tolna, Varga Zoltán Békés, Horváth András Fejér, és Veres János Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnök.

Budapesten Burány Sándor nem indult újra, helyette Horváth Csaba főpolgármester-jelöltet választották elnöknek. A következő hetekben tartják a megyei tisztújítást Nógrád, Csongrád, Győr-Moson Sopron, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik