Belföld

Tarlós másként bocsátana el, mint a Fidesz

A főpolgármester-jelölt szerint túl sokan dolgoznak a Városházán is.

El nem végzett munkákat nem szabad kifizetni – mondta Tarlós István, aki szerint ez eddig nem volt elég egyértelmű egyes fővárosi beruházásoknál és cégeknél. A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője a Duna Televízió reggeli műsorában példaként a Margit-híd felújítását említette.

Mint mondta: itt egyetlen költségvetést sem készíttettek a munkára, csak költségbecsléseket, amik sűrűn változtak le és fel, nem kis mértékben. A bizonytalanságokat áthidalni Tarlós csak egy módon látja lehetségesnek: nagyon szigorúan megnézni, mire, mit fizetnek ki.

A főpolgármester-jelölt közölte, ha megválasztják, “semmilyen beruházásnál, hiába indította el a jelenlegi városvezetés, el nem végzett munkákat nem fogok engedni kifizetni. Ezeket az ügyeket kénytelenek leszünk peresíteni”. Ez főleg a metróépítésnél következhet be – tette hozzá.

A politikus reméli, a köztisztviselőkről szóló törvénymódosítást is aláírja az államfő, akivel abban egyetért, hogy kár volt a minden indokolás nélküli felmondás lehetőségét belevenni a jogszabályba. Tarlós szerint életszerűen eldönthető, ki alkalmas egy munkára és ki nem.

Budapesten a 35+1 fős létszám (utóbbi egy fő a mindenkori főpolgármestert jelenti) – ekkora lesz a fővárosi közgyűlés az új szabályok szerint – már alkalmas Tarlós szerint a főváros vezetésére; sokkal inkább, mint a mostani 67 fős létszámú közgyűlés.

A köztisztviselői létszámra is kitérve Tarlós István kijelentette: a főpolgármesteri hivatal ezernégyszáz főhöz közelítő létszáma túlzó. “Ennyi köztisztviselő munkájára, ilyen keretek között és ilyen feladatmennyiséggel, meggondolandó, hogy szükség van-e”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik