Belföld

Papcsák nem Gyurcsánnyal foglalkozik, de…

...az emberek tudni akarják, ki a felelős, a Fidesz az elszámoltatásra kapott kétharmados felhatalmazást.

Az elszámoltatási kormánybiztos elfogadhatatlannak tartja, hogy egy mérleghamisítást nem lehet megúszni, de az államháztartási adatok manipulálását igen. Papcsák Ferenc szerint társadalmi igény van az elszámoltatásra.

A politikus érdemben nem felelt a Heti Válasznak arra a kérdésére, hogy Gyurcsány Ferencnek félnie kell-e? Annyit mondott, hogy nem foglalkozik személyekkel, de az emberek joggal akarják tudni, ki a felelős.

Mint mondta, semmiféle prekoncepció nem befolyásolja, kapott egy feladatot, amit becsülettel szeretne elvégezni. A kormánybiztos példátlannak tartja, hogy a frissen épített M6-os alól az eső kimossa a földet, vagy hogy alagutat építettek olyan helyre, ahol semmi szükség nem volt erre.

Papcsák a korábban bejelentett – Malév, Dataplex, Wallis – ügyek mellett vizsgálja a kormányzati átadás-átvétel előtt történt adattörlést és azokat az eseteket, amelyek szerinte joggal borzolják a kedélyeket.

Ilyennek tartja, ha a Volán társaságok a jövedelmező járatokat kiszervezik magáncégekbe. Papcsák azt mondta, ha az állami szervek PPP-konstrukcióban előnytelen szerződést kötöttek, azokat akkor is fel fogják bontani, ha nem történt bűncselekmény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik