Belföld

Háttérbe szorul a Fidesz-elnöksége

Holnap tárgyal a Fidesz elnöksége a saját jövőjét érintő kérdésekről - közölte Kósa Lajos.

A párt több elnökségi tag is érzékeltette, csökkenhet a testület szerepe a döntéshozatalokban, mert már a kormány a “politika centruma”. Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök a TV2 vasárnap bemutatott riportjában közölte, hogy jelentősen át fog alakulni a Fidesz elnöksége.

Ezzel kapcsolatban Kósa Lajos ügyvezető alelnök közölte: át kell alakítani a munkarendet, összefésülni a kormány, a frakció működésével. Mint mondta: ellenzékben mindennek a középpontja az elnökség, de kormányon ez nem tud így működni.

Az elnökség új működési modelljére Orbán Viktor a testület holnapi ülésén tesz javaslatot. Az MTI-nek nyilatkozó elnökségi tagok szerint az ülések állandó meghívottjainak többsége a jövőben már nem vesz részt a tanácskozásokon, amelyeket ritkábban hívnak össze.

A Fidesz országos elnökségének tagja a pártelnök, Orbán Viktor, a négy alelnök, Pelczné Gáll Ildikó, Kósa Lajos, Pokorni Zoltán és Varga Mihály, a képviselőcsoport vezetője, Lázár János és az Országgyűlés fideszes elnöke, Schmitt Pál, valamint a párt országos választmányának elnöke, Kövér László. Mellettük korábban számos állandó meghívottja volt a megbeszéléseknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik