Belföld

Enyhül a víz szorítása

Enyhül az árvízhelyzet, csökkenhet a védekezésben résztvevők létszáma.

Az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője szerint – a Tisza kivételével – lassan, de apad valamennyi borsodi folyó. A Hernád is, de a torkolatánál a folyót visszaduzzasztja a Sajó. A Tiszán jelentős az árvízveszély, a folyó hétfőn vagy kedden tetőzik Szolnoknál. A Duna csütörtökön és pénteken Bajánál és Mohácsnál tetőzik.

15 ezerre csökkent a védekezők száma. Ahol lehet elkezdik a szivattyúzást és a fertőtlenítést. Akik ezt megelőzően térnek vissza házaikba, nagyon nagy kockázatot vállalnak – hívta fel a figyelmet Dobson Tibor. Ugyancsak fontos lesz mindenütt a szúnyogirtás, de ennek megkezdéséhez még nem adottak a feltételek.

Borsodban változatlanul Hernádszentandrás, Tornabarakony és Tornaszentandrás a víz által elzárt település, és árvízveszély van még Ónodon, Sajóládon, Bőcsön, Felsődobszán. Jelentős belvíz van Kistokajban és Mályiban. A kitelepítettek száma 4250. Nincs vezetékes víz Alsózsolcán, Sajópálfalván, Sajósenyén, Sajóvámoson, Szikszón – közölte a szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik