Belföld

Gyurcsányt 2 évre száműznék tanácsadói

Nagy a tülekedés a pártelnöki posztért. Gyurcsány most a háttérben marad.

A volt kancelláriaminisztert szánja az MSZP élére a volt kormányfő – értesült a Magyar Hírlap. Miközben Gyurcsány kivárásra játszik, a habitusában rá emlékeztető Molnár Csabát próbálja maga előtt tolni.

Botka László szegedi polgármester sem idegenkedne persze a poszttól és Mesterházy Attila frakcióvezető is kész átvenni a párt vezetését, de ők nem szerveznek bázist vidéken. Ezt teszi viszont Szekeres Imre és szövetségese, Lamperth Mónika, persze a saját javára.

A Magyar Hírlap szerint Gyurcsány Ferenc egyelőre nem akar vezetői szerepben visszatérni, tanácsadói is arra presszionálják, hogy két évig vonuljon önkéntes száműzetésbe. Vannak azonban olyan hangok is, amelyek szerint hosszabb kihagyás után már nem tud visszatérni.

Gyurcsány persze aktív, erre utal, hogyinternetes naplójában most azt írja, a Fidesz programjában nem volt szó az alkotmány módosításáról, ezért népszavazást kellene tartani arról. Senki nem adott felhatalmazást a Fidesznek, hogy új alkotmányt készítsen.

A szocialista képviselő tegnapi bejegyzése szerint “megállapíthatjuk, hogy a Fidesz alkotmányügyben átvert bennünket. Hazudott, amikor eltitkolta, elhallgatta szándékát”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik