Belföld

Kivizsgáltatják a 4-es metró építésének csúszását

A Fővárosi Közgyűlés kivizsgáltatja a metróépítés csúszásának okait - határozott a testület csütörtöki ülésén.

A képviselők 34 igen szavazattal, a szocialisták tartózkodása mellett (Szalkai István kivételével, aki igennel szavazott) elfogadták Wintermantel Zsolt és György István (Fidesz) javaslatát, amelyben felkérték Demszky Gábor főpolgármestert: haladéktalanul intézkedjen a 4-es metró független ellenőrző mérnökének kiválasztására, és vizsgáltassa ki a metróbiztosi jelentésben foglalt “több éves késedelem okait”.

A képviselők felkérték a főpolgármestert arra is: készítsen tájékoztatót a 4-es metró beruházás kivitelezői, szerződéses partnerei által benyújtott minden többletkövetelésről, azok státusáról, tárgyáról és összegéről, és ezen adattartalommal a 2010. második negyedévi beszámolótól kezdődően bővítse ki a metróbiztosi jelentést. Első alkalommal 2010. június 15-ig kell megküldeni a tájékoztatást a fővárosi képviselőknek.

A testület felkérte Demszky Gábort arra is, hogy “az Eurometro Kft. szerződéses keretének kimerülése után történő továbbfoglalkoztatásának jogi körülményeiről, jogszerűségéről” soron kívül, ugyancsak június 15-ig adjon tájékoztatást a képviselőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik