Az igazságügyi miniszter feljelentette Vonát

Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter pénteken a Legfőbb Ügyésznél feljelentette törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt Vona Gábort, a Jobbik elnökét és miniszterelnök-jelöltjét.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye emlékeztet: Vona Gábor pártja csütörtöki kampányzáró rendezvényén kijelentette, hogy a Jobbik nem fogja megtagadni a Magyar Gárdát, és ő a Parlament első napján Gárda-mellényben fog megjelenni.

A tárca szerint a Jobbik elnöke ezzel a nagy nyilvánosság előtt elhangzó kijelentésével a köznyugalom megzavarására alkalmas, általános engedetlenségre uszítás bűntettét követte el.

Vona Gábor hamis vád és hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz az igazságügyi és rendészeti miniszter ellen, amiért Forgács Imre pénteken törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett a Jobbik miniszterelnök-jelöltje ellen a legfőbb ügyésznél. Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője közleményében hangsúlyozza: az Új Magyar Gárda Mozgalom mellényét viselni nem jogsértő, ezért is képtelen az a vád, amellyel a napokon belül leköszönő miniszter illeti a pártelnököt.

Címkék: Voks 2010