Újabb fideszes kampánytitkok a neten

Három nappal a választások előtt újabb részleteket tettek fel az internetre abból a titokban készített hangfelvételből, melyen Kubatov Gábor arról beszél, hogy hogyan lehet eredményesen kampánycsendet sérteni.

A 2009-es pécsi időközi polgármester-választáson bevetett kampánypraktikák is szóba kerültek azon a fideszes rendezvényen, ahol Kubatov Gábor bizalmas információkat osztott meg a szimpatizánsokkal.

A pártigazgató mondatait azonban titokban felvették, aminek első részletét szerdán közölte a kuruc.info. Ebben arról volt szó, hogy a Fidesz a pécsi választáson egy jól felépített adatbázis segítségével pontosan meg tudta mondani, hogy ki fideszes, és ki „komcsi” a városban.

A most nyilvánosságra hozott felvételen Kubatov Gábor a kampánycsendsértésről beszél.

A felvétel tartalma szerint az ellenfél lejáratásának egyik módja lehet, ha tudatosan megsértjük a kapmánycsendet, és mindezt a riválisokra tereljük. Kubatov Gábor erre megint egy pécsi példát hozott, ahol a szocialista Szili Katalin és a fideszes Páva Zsolt szállt ringbe a polgármesteri székért.

A politikus azt mondta, hogy a választás napján volt olyan párt, amely összeszedte Szili Katalin szórólapját, és bedobta a postaládákba. Az aktivista ezután felhívta az egyik lakót, és arra kérte, nézze meg, mi van a postaládájában. Miután a lépcsőház kampánycsend idején tele volt a szocialista politikust népszerűsítő lapokkal, a lakó feljelentette az MSZP-t, az OVB pedig elmeszelte a pártot.

A YouTube-ra feltett anyagban az is elhangzik: “az MSZP is csinált egy hasonló kampányt, a HírTV úgy nevezte, hogy invázió. Ott 2000, 2200 nyuggert leküldtek. És a 2200 nyugger elment, és kopogtatott minden ajtón (…). A teljes letámadásnak annak nem sok értelme van, mert hogyha nem a saját bázisodhoz mész, a másik tábor bázisát is aktivizálod”.

“Mert gondoljatok bele, ha a Gyurcsány egyik embere vagy a Bajnai egyik embere bekopogtatna hozzátok, és azt mondaná: jó napot! a Bajnai küldött, és menjünk el vagy menjen el szavazni! Rögtön első mondat: menj az anyádba! Második mondat: majd én eldöntöm, harmadik mondat: ha idág nem jutott volna eszedbe, hogy elmenjél, egy ilyen inzultusra biztos, hogy el fogsz menni.” – fogalmazott Kubatov Gábor.

Címkék: Voks 2010