Eddig 50 milliárd a vállalkozásoknak

Csak hat nap alatt másfél milliárd forintot folyósított a kkv-szektornak az MFB.

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB Zrt.) 2009-ben eddig több mint 50 milliárd forintot folyósított a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások jóváhagyott hitelkérelmeire – közölte a bank hétfőn az MTI-vel.

Az MFB Zrt. a válság kezdete óta kiemelt figyelmet fordít a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) fejlesztési-, beruházási- és forgóeszköz-finanszírozásának megoldására – olvasható a közleményben.

A kkv-szektor által elérhető, programok szerint kihelyezett kumulatív összegeket hetente teszi közzé a bank, a közvetlenül jóváhagyott hitelek havonként kerülnek összesítésre.

A legfrissebb jelentés szerint a bank 2009. november 22-ig közel 280 milliárd forint új hitelt hagyott jóvá a vállalkozói programok szerinti hitelek keretében, november 16-a és november 22-e között pedig 1436 millió forintot folyósított a mikro-, kis- és középvállalkozási szektor vállalkozóinak, ami a korábban jóváhagyott hitelszerződések teljesítése.

A közleményben a pénzintézet hangsúlyozza, hogy az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési-, Agrárfejlesztési- és az Agrár Forgóeszköz-, valamint az MFB Forgóeszköz Hitelprogramok keretein belül további jelentős források állnak még a szektor rendelkezésére. Hozzáfűzi: hiteleinek kedvezményes kamata változatlanul kevesebb, mint 5 százalék (3 havi EURIBOR + legfeljebb 4 százalék, 15 éves futamidőre).

Címkék: Belföld