MSZP: nem hagyjuk magukra az iskolákat

Nem hagyják magukra az iskolákat sem az intézmények belső életébe esetenként durván beavatkozó fenntartókkal, sem az iskola belső rendjét erőszakosan megzavarókkal szemben - közölte a Magyar Közoktatás Napján az MSZP-frakció nevében Tatai-Tóth András országgyűlési képviselő vasárnap.

A politikus közleményében emlékeztett rá: 18 évvel ezelőtt a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) kezdeményezése alapján nyilvánították november 22-ét a Magyar Közoktatás Napjának.

Ezt a kezdeményező nem ünnepnapnak szánta, hanem a hazai közoktatás helyzetének, gondjainak bemutatására, valós társadalmi megítélésének elősegítésére – tette hozzá.

Megjegyezte: ez a nap idén a költségvetés parlamenti előkészítésének időszakára esik, és így alkalmas arra, hogy ráirányítsa a döntéshozók és a közvélemény figyelmét a közoktatás stratégiai jelentőségére, fejlesztésének szükségességére.

Nyomatékosította, hogy a frakció nem hagyja magukra az iskolákat sem az intézmények belső életébe esetenként durván beavatkozó fenntartókkal, sem az iskola belső rendjét erőszakosan megzavarókkal szemben.

Címkék: Belföld