Elfogták a zalai kaszinótolvajt

Előzetes letartóztatásba került az a cserszegtomaji férfi, aki a gyanú szerint fegyverrel rabolt ki két zalai kaszinót és betört egy bárba is - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A huszonéves cserszegtomaji férfit megalapozottan gyanúsítják a rendőrök, hogy szeptember 14-re virradóra az ablakot betörve behatolt egy gyenesdiási bárba és onnan szeszesitalt, valamint készpénzt vitt magával.

Október 6-án hajnalban “fegyvernek látszó tárggyal” bement egy keszthelyi kaszinóba, ahol az ott dolgozó alkalmazottat a bevétel átadására szólította fel, majd a több százezer forintnyi zsákmánnyal gyalog menekült el a helyszínről. Néhány nappal később, október 12-én a kora reggeli órákban hasonló módon lépett be egy hévízi kaszinóba, ahonnan többszázezer forintos és néhányszáz eurós zsákmányával megint csak gyalog távozott – mondta el Csizmazia Péter.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás valamint lopás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a férfi ellen, akit a nyomozás eredményeként kedden vettek őrizetbe. A Zalaegerszegi Városi Bíróság csütörtökön rendelte el a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Címkék: Belföld