Jelentős késések a váci vasútvonalon

Felsővezeték-szakadás miatt a Nyugati pályaudvar sem fogadni, sem indítani nem tud járatokat Vác, Szob illetve Veresegyház irányába. Cegléd felé járnak a vonatok, de késések és esetleg járatkimaradások várhatók ezen a vonalon – közölte a MÁV.

Pénteken 17:50-kor Rákosrendező állomás egy szakaszán leszakadt a felsővezeték, emiatt a Budapest-Nyugati pályaudvar egy részén nincs feszültség a felsővezetékekben. Vác, Szob és Veresegyház irányába a Nyugati pályaudvarról nem járnak a szerelvények. Cegléd felé járnak a vonatok, de késések és esetleg járatkimaradások várhatók ezen a vonalon. A Budapest-Esztergom vonalat viszont nem érinti az esemény, mert a dízelvonatású motorvonatok tudnak közlekedni.

A Vác, Szob, illetve Veresegyház felé illetve az onnét érkező vonatok Rákospalota-Újpest állomásig közlekednek, onnét fordulnak vissza. Rákospalota-Újpest ¬- Nyugati pályaudvar között óránként dízelvontatású vonatot indít a MÁV-START. A péntek esti órákban már nincs sűrű utasforgalom az érintett vonalakon.

A felsővezeték-szerelők már a helyszínen vannak, de a leszakadt vezeték helyreállításának ideje még pontosan nem ismert, várhatóan 2-3 órán belül sikerül kijavítani. A kialakult késések és torlódások miatt azonban a menetrend késő éjszakánál előbb nem áll helyre teljes mértékben. Az Utasoknak javasolják, hogy figyeljék a hangosbemondókban elhangzó információkat a Rákospalota-Újpest – Nyugati pályaudvar között közlekedő vonatok indulásáról.

Emellett a közlekedésről tájékozódhatnak a MÁVDIREKT 06 40/ 49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán.

Címkék: Belföld