Felgyújtottak egy magyar kamiont Szlovákiában

Kiraboltak és felgyújtottak egy mobiltelefonokat szállító magyar kamiont Közép-Szlovákiában - közölte pénteken a besztercebányai (Banská Bystrica) megyei rendőrség szóvivője.

Mária Faltániová szerint az eset csütörtökön, az Óhegy (Staré Hory) település közelében lévő parkolóban történt. A magyar kamion 40 éves vezetője az utánfutót ellenőrizte, amikor két – más forrás szerint négy – ismeretlen megtámadta, megkötözte és ragasztószalaggal átkötötte a szemét. Ezután hasonlóan jártak el a másik, 38 éves gépkocsivezetővel is, majd mindkettőjüket elszállították a helyszínről.

“A két magyar állampolgárságú gépkocsivezetőt megkötözve a Zólyom járásbeli Szélnye (Sielnica) községnél kirakták az út mellé, a tett színhelyétől mintegy 30 kilométerre” – mondta a szóvivő. Később a magyaroknak sikerült kiszabadulniuk a kötelekből, s értesítették a rendőrséget.

Időközben a besztercebányai tűzoltókat riadóztatták, hogy Óhegynél egy kamion ég. Kiderült, hogy a magyar kamionról van szó. A tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a tüzet, de a teherkocsiban keletkezett anyagi kár értéke az első becslések szerint így is meghaladja az 50 ezer eurót. A szállítmány egy része eltűnt, illetve megsérült, de a kár értékét egyelőre nem tudták felbecsülni.

Az illetékes közép-szlovákiai rendőrség megkezdte az ügy kivizsgálását. A Sme című lap értesülése szerint valószínűsíthető, hogy nem a magyar állampolgárok, hanem rablás volt a támadás célja. A magyar kamionosok állítólag azt vallották, hogy a támadók nem szlovák vagy cseh nyelven beszéltek egymás közt.