Románokat szállító furgonok karamboloztak az M7-en

Egyre-másra szenvednek balesetet román állampolgárok az M7-esen.

Egy ember életveszélyesen megsérült, amikor két spanyol rendszámú, de román állampolgárokat szállító kisteherautó összeütközött az M7-es autópályán, Nagykanizsánál hétfő délután – tudta meg az MTI a helyszínen.

A sérült férfit helikopterrel szállították kórházba, két másik utas könnyebb sérüléseket szenvedett. A baleset a 206-os kilométernél, a Budapest felé vezető sávokon történt. A sztrádának ezt az oldalát a rendőrök lezárták, a forgalmat a 7-es főútra terelik.

Az első helyszíni információk szerint az elöl haladó kisteherautó valamilyen okból lassított, a mögötte érkező furgon vezetője azonban hiába fékezett és kormányzott bal oldalra, az ütközést nem tudta elkerülni. A furgon jobb oldala a teherautó hátuljának csapódott.

A két jármű vezetői kisebb karcolásokkal megúszták a balesetet. A hátul haladó furgon utasa szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket, ezért őt mentőhelikopter szállította kórházba.
Szintén az M7-es autópályán, a mostani baleset helyszínétől alig 15 kilométerre, vasárnap ugyancsak román állampolgárokat ért szerencsés kimenetelű baleset. Autóbuszuk – amelyen a két sofőrön kívül 49 utas foglalt helyet – a szalagkorlátot átszakítva letért a sztrádáról, majd a vízelvezető árokban mintegy száz métert haladva a felüljáró oszlopának ütközött és felborult. A baleset során egyedül a sofőr sérült meg, őt bordatöréssel szállították kórházba.