Teleki: a fellélegzés napja

Augusztus 20.-a az ország születésnapja és egyik legnagyobb ünnepe, augusztus 21.-e pedig a fellélegzés és a megnyugvás napja lehet - reagált a romák elleni támadások gyanúsítottjainak elfogására Teleki László MSZP-s országgyűlési képviselő.

A romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott az MTI-nek azt mondta, hogy az országos rendőrfőkapitány sajtótájékoztatóját hallgatva okkal lehet abban bízni, hogy a valódi tetteseket fogták el.

Hozzátette, reméli, hogy a felháborodást látva az igazságszolgáltatás elmegy a „demokrácia végső határáig” és a lehető legkeményebb büntetést szabja ki az elkövetőkre.

Teleki László az ország roma közösségének nevében köszönetet mondott a nyomozó szerveknek, kiemelve az ORFK és az NNI munkatársainak munkáját. Egyúttal megköszönte mindazok türelmét, akik bíztak a tettesek elfogásában.

A miniszterelnöki megbízott türelmét kért a romáktól. Azt kérte, hogy senki ne kezdjen önálló akcióba, ha akár ezzel, akár más bűncselekménnyel kapcsolatban információ kerül a birtokukba, akkor forduljanak a nyomozószervekhez.