Tarlós borítja a bilit

Ügyészséghez fordul a fővárosi ellenzék több ügyben is, mert úgy látják, remény sincs arra, hogy a BKV-nál és a főváros vezetésében történtekről a közvélemény hiteles tájékoztatást kapjon. Tarlós István első körben öt ügyben kér majd vizsgálatot.

Négy tanácsadói szerződés és Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes szóvivőjének párhuzamos foglalkoztatása miatt fordul a hatósághoz az ellenzéki frakció.

Tarlós István szerint azonban elképzelhető, hogy a BKV-nál történt vitatott kifizetések más közszolgáltatóknál is előfordulhatnak, így a botrány tovább gyűrűzhet.

A közlekedési céggel kapcsolatban a frakcióvezető elmondta, hogy a tegnap menesztett Horváth Éva 2007. február óta fizetéssel, prémiummal, egyéb juttatással együtt 23 millió 600 ezer forintot kapott.

Ismét cáfol a szóvivő

Visszautasítja Tarlós Istvánnak, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének
állításait Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes
szóvivője, aki a valótlanságok miatt jogi lépéseket is tett az ügyben.

A kettős foglalkoztatásáról először az Index írt. Horváth Éva elismerte az internetes lapnak, hogy mindkét helyen dolgozott, de azt cáfolta, hogy 300 ezer forint alatti nettó fizetését számos prémiummal és jutalommal tették kedvezőbbé a cégnél.

Tanácsok 50 millióért

Tarlós István több tanácsadói megállapodást is kifogásol. Ilyen a milleniumi földalatti “luxusmetróvá történő pozicionálásáról” szóló 7,5 millió forint plusz áfás szerződés, a libegő és a sikló népszerűsítéséről készített, szintén 7,5 millió plusz áfás tanulmány.

A politikus az ügyészséggel nézetne át egy 50 millió forintos válságkommunikációs tanácsadói szerződést, és azt a 32 milliós megállapodást is, amelyet a Political Capitallal kötött a BKV. Sem most, sem korábban nem volt szerződése a Political Capitalnak a BKV-val – cáfolt szinte azonnal a politikai kutató- és elemző intézet igazgatója.

Címkék: Belföld