Újraválasztották Tilki Attilát

Ismét Tilki Attila országgyűlési képviselőt, Fehérgyarmat polgármesterét választották meg a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökének - közölték a nyírségi pártszervezet nyíregyházi sajtótájékoztatóján Nyíregyházán kedden.

A képviselő és önkormányzati vezető 2006 óta elnöke a szabolcsi pártszervezetnek. Tilki a sajtótájékoztatón elmondta: a tisztújításon hat térségi alelnököt választották, s közülük öten polgármesterek, Simon Miklós Nyírbogát, Farkas Ernő Rakamaz, Kerekes Miklós Ajak, Lipők Sándor Kemecse, Kovács Sándor pedig Géberjén önkormányzati vezetője.

“Ez jelzésértékű, a Fidesz ugyanis igen fontosnak tartja, hogy a pártvezetésben olyan emberek tevékenykedjenek, akik közelről és jól ismerik az emberek gondjait, problémáit, s így segíteni tudják azok megoldását” – tette hozzá az újraválasztott megyei elnök.

Kerekes Miklós, Ajak polgármestere arról tájékoztatott, hogy a négyezer lakosú községben 17 százalékos arányú a munkanélküliség, 15-20 családtól már az áramot és a gázt is kikötötték, mert képtelen fizetni annak díját. Az önkormányzati vezető éppen ezért felháborítónak tartotta, hogy 120 milliárd forinttal tervezik csökkenteni az önkormányzatok állami támogatását, amelyek így képtelenek lesznek segíteni a nehéz helyzetben lévő embereken.

“Érthetetlen, hogy a jelenlegi MSZP-s kormány ellenfélnek tekinti a helyhatóságokat, s az újabb elvonással ellehetetleníti a falvak és a kisvárosok önkormányzatait” – emelte ki. Bírálta a közmunkaprogramot is, s azt állította: a jelenlegi álláskeresők 50-60 százalékát már lehetetlen visszajuttatni a munkaerőpiacra, mert az utóbbi évek állástalansága alkalmatlanná tette őket a feladatvállalásra. A polgármester szerint a program nem kis feszültséget vált ki, hiszen azok, akik Ajakról minimálbérért járnak el dolgozni Kisvárdára vagy Nyíregyházára, a településen “álldogáló, hűvösre húzódó közmunkásokat látnak, akik ugyanannyit keresnek a semmittevéssel, mint ők”.

A hatodik szabolcsi alelnöknek Magera Tibort választották meg, aki a fiatalabb korosztály érdekképviseletét látja el a térségi pártvezetésben.

Címkék: Belföld