FN-híradó: gárda-egyenruha és lengyel elnök az EP-ben

A rendőrség nyomoz a gárda ellen, amely egy elemző szerint a Jobbikra is veszélyes, a párt EP-képviselője mégis egyenruhában jelent meg Strasbourgban. Az EP-elnökévé egy lengyelt választottak, Oszkó viszont kirúgta Tátrait. Míg Budapesten pontonhíd válthatja a Margit hidat, a BKV pedig kamerákat szereltetne, addig a Balatonon szellemrádiók kísértenek. Ez történt kedden.

Cégtemetés szabadon – adóssághegyekkel

Rossz hír sok kintlevőséggel küzdő vállalkozónak, hogy a nekik tartozó megrendelőnek bármikor nyoma veszhet. Az ügyvéd jóhiszeműen is szentesítheti a tartozások eltüntetése céljából létrejövő cégeladási ügyleteket, mert munkája során nem kell megismernie a cégek gazdasági helyzetét. A cégbíróságnak pedig, ha formailag minden rendben van, be kell fogadnia a cégeladásokat, akkor is, ha egy-egy székhelyre tömegesen jegyeznek be cégeket. A cég és vele együtt a tartozás eladásához nem kell a hitelező beszállító hozzájárulása. (Bővebben)

Oszkó kirúgta Tátrait

Tátrai Miklós, az MNV Zrt. igazgatója távozik a vagyonkezelő szervezet éléről. Oszkó Péter pénzügyminiszter kedden hivatalában fogadta Tátrai Miklóst. (Bővebben)

Ab: nem lehet népszavazás a költségtérítésről

Nem tartható népszavazás a képviselők költségtérítéséről az Alkotmánybíróság (Ab) keddi határozata értelmében. Az Ab szerint a közelmúltban megszavazott törvény miatt a kérdés a továbbiakban nem értelmezhető, nem állapítható meg egyértelműen milyen további jogalkotásra irányul. (Bővebben)

Bográcsolással zárta kampányát a Fidesz

Információink szerint a kereskedelmi tévékben futó hirdetések mellőzésével tudta százmillió forint alatt tartani EP-kampányának költségeit a Fidesz. Úgy tudjuk, adományok és hitelek is segítették a választási hadjáratot. A párt hivatalos álláspontja rövid és semmitmondó arról, mennyit is költöttek. (Bővebben)

A Jobbikra is veszélyes a gárda?

A Political Capital (PC) kockázatelemzése szerint a Magyar Gárda feloszlatása rövid távon mozgósítja a szélsőjobboldalt, de azt is hangsúlyozzák: az illegálisan működő és így egyre nehezebben kontrollálható gárda a Jobbik számára is veszélyessé válhat. (Bővebben)

Ennek ellenére Szegedi Csanád a gárda egyenruhájában jelent meg első napján az Európai Parlamentben, Strasbourgban. (Bővebben)

Bárándy feloszlatná a Jobbikot is

A Jobbik feloszlatását is meg kell fontolniuk a hatóságoknak – mondja a Népszabadságnak Bárándy Péter büntetőjogász, volt igazságügyi miniszter. Szerinte az általános jogbiztonságot és a tágabban vett alkotmányos rendet is veszélyezteti a párt magatartása. Most például az, hogy támogatja a bírósági ítélettel jogerősen feloszlatott Magyar Gárda újjászervezését. (Bővebben)

Lengyel az EP új elnöke

Az Európai Néppárt lengyel képviselőjét, Jerzy Buzeket választotta elnökévé kedden az Európai Parlament. Ő az első házelnök, aki a 2004 óta csatlakozott államok valamelyikéből származik. Az EP elnökének megbízatása két és fél évre szól. (Bővebben)

Pontonhíd váltaná ki a Margit hidat

Megkezdődött az egyeztetés az esetleges pontonhídról, amellyel a Margit hidat váltanák ki a felújítás idejére a fővárosban. A hídnak egy évig kellene működnie, a honvédség vállalná a megépítését. Az egykori Kossuth híd helyére épülne. (Bővebben)

Kamerával védené a sofőröket a BKV

Minden jármű belsejét videokamerával figyelné a BKV. A közlekedési társaság szerint erre azért van szükség, mert az utóbbi hetekben mindennapossá váltak a járművezetők és a jegyellenőrök elleni támadások. Az ombudsman viszont igyekszik megakadályozni a kamerás rendszer terjedését. (Bővebben)

Szellemrádiók működnek a Balaton körül

Önmagában nem tűnik jó üzletnek balatoni rádiót működtetni, mert a helyi hirdetői piac nem túl erős. Vannak olyan szellemrádiók a tónál, amelyeknek se műsorvezetőjük, se műsoruk, híreket pedig soha nem is adtak. (Bővebben)

Sztrájkra készül az APEH

Sztrájkra készülnek az APEH-nál, mert az adóhivatal dolgozói augusztusban szinte biztosan nem kapják meg esedékes prémiumukat – írta a keddi Magyar Nemzet. (Bővebben)

Sólyom visszaküldte a társasházi törvényt

Sólyom László köztársasági elnök nem írta alá a társasházi törvény módosítását tartalmazó törvényt, és azt megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek. (Bővebben)

Mennyit keres egy ügyvezető-igazgató?

Magyarországon az ügyvezető-igazgatók átlagfizetése 550 500 forint – olvashatjuk egy friss felmérésben. Természetesen a válaszadók között megtalálhatjuk mind a legkisebb kft.-k, mind a nagyvállalatok vezetőit. Kiderült: a béreiket nagyban befolyásolja cégnagyság is, némely ügyvezető akár egymilliónál többet is hazavihet havonta. (Bővebben)

Ne öljünk, riasszunk!

Ne törjünk mindenáron az ízeltlábúak életére: kiirtani őket úgysem tudjuk, és ez nem is lehet cél. Az ellenük használt vegyszerek pedig az ember számára is mérgezők – néhány jó tanács pókok, szúnyogok, molyok ellen. (Bővebben)