Kényszerleszállást hajtott végre egy Budapestre tartó gép

Kényszerleszállást hajtott végre vasárnap délután a Lufthansa légitársaság Düsseldorfból Budapestre tartó utasszállító repülőgépe.

A gép röviddel két óra után szállt le minden gond nélkül a prágai Ruzyne repülőtéren. A kényszerleszállás okát a csomagtérben jelzett füstben jelölte meg Eva Krejcí, a repülőtér szóvivője.

A szóvivő Kokes Jánosnak, az MTI tudósítójának elmondta: a CRJ200-as típusú utasszállító gép Düsseldorfból Budapestre tartott, s Prágában nem kellett volna leszállnia. A pilóta azonban füstjelzést kapott a csomagtérből, ezért a Ruzyne repülőtértől azonnali leszállási engedélyt kért. A gépet tűzoltók és mentők is várták, de az utasszállító gond nélkül leszállást.

A repülőgépen 35 személy utazott, akiket a Ruzyne külön ilyen esetekre kijelölt várótermeiben helyeztek el. A szóvivő szerint a gépet átvizsgálják, az utasokról pedig a Lufthansa gondoskodik. Az utasok rendben vannak, senkinek semmi baja nem történt.

A CTK cseh hírügynökség esti jelentése szerint az Eurowings légitársaság kisegítő járata vasárnap 17 órakor, fedélzetén az összes utassal és a Lufthansa gép személyzetével felszállt Budapest felé.