Révész Máriusz nem emlékszik október 23-ára

Révész Máriusz nem emlékszik a megverése napján, 2006. október 23-án történtekre, az eseményeket csak a hozzátartozók és az ismerősök elmondása alapján sikerült rekonstruálnia - erről a fideszes politikus pénteki tanúvallomásában beszélt a Fővárosi Bíróságon abban a perben, amelyben két rendőrt vádolnak az országgyűlési képviselő elleni bűncselekménnyel összefüggésben.

A politikus elmondta, egyetlen emléke az eseményekkel kapcsolatban az, amikor a szülei a kórházból távoztak a látogatása után. Szólt arról is, hogy több sérülést szenvedett a bántalmazása során. A fején két sebnek a mai napig látható a nyoma, eltört a lapockája, feldagadt a szája, és másfél hónapig gyógytornára kellett járnia. Hozzátette ugyanakkor, hogy nagy fájdalmai nem voltak.

A büntetőperben az egyik rendőrt különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésben való bűnsegédlettel, valamint hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétségével vádolják, szintén bűnsegédként. A másik rendőrt hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettével vádolják. Tettesként egyetlen rendőrt sem vádolnak a bűncselekmény elkövetésével.