Megmentettek egy magára hagyott újszülöttet

Megmentettek egy magára hagyott újszülöttet Balkányban, a gyermeket az anyja titkolt terhességet követően hozta világra - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn.

A gyereket egy 22 éves fiatalasszony balkányi háza udvari WC-jében hozta világra vasárnap, majd az emésztőgödörben hagyta a csecsemőt – mondta Fülöp Gergely.

A százados tájékoztatása szerint a nő a szülésről senkinek sem szólt, csak annyit közölt, hogy rosszul van és vérzik, de visszautasította, hogy mentőt hívjanak hozzá.
A WC-ben nyöszörgő gyermekre a nő férje talált rá, ő emelte ki onnan, majd az újszülöttet és a nőt is a riasztott mentők szállították a nyíregyházi kórházba.

A szóvivő hozzátette: a megyei főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés kísérletének megalapozott gyanújával indított eljárást a fiatalasszony ellen. Fülöp Gergely megjegyezte, hogy a tizennegyedik életévet be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés vagy annak kísérlete miatt a bíróság tíztől tizenöt évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kiszabhat.