Csökken a tűzoltók munkaideje

Júliustól heti 48 órára csökken valamennyi hivatásos tűzoltó munkaideje. Idén körülbelül ötmilliárd forintot fordítanak a tűzoltóságok eszközeinek fejlesztésére.

Július 1-jén – a kiképzést és a sikeres vizsgát követően – 486 tűzoltó tesz esküt a Hősök terén. Az új belépőknek köszönhetően lehetővé válik, hogy mind a 7 ezer 200 hivatásos tűzoltó munkaidejét heti 48 órára csökkentsék – közölte Tatár Attila altábornagy, Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője.

A most felesküdő tűzoltók kiképzése kétmilliárd forintba került. Az OKF szeretné elérni, hogy a jövőben több pénzt kapjon működési-üzemeltetési költségeikre, és arra, hogy olyan különleges eszközöket is beszerezhessen, amelyekkel eredményesen kezelhetik a tűzoltók a klímaváltozás okozta problémákat, mint például az erdő- és avartüzeket.

Emellett a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság továbbra is törekszik a szakzsargonban “fehér foltnak” nevezett területek csökkentésére, ahová a tűzoltóság nem tud 20 percen belül kiérni. Ennek érdekében továbbra is támogatja az önkéntes köztestületi tűzoltóságokat, amelyekből jelenleg 68 működik Magyarországon, és körülbelül 1,3 millió ember “tűzvédelmét” biztosítják.

Címkék: Belföld