ND

Férfi egyesben is kialakult a legjobb négy mezőnye az amerikai nyílt teniszbajnokságon: Novak Djokovics és David Ferrer csatlakozott a már korábban továbbjutott háromszoros címvédő Roger Federerhez, valamint Nyikolaj Davigyenkóhoz. A másodk helyen kiemelt Rafael Nadalt búcsúztató Ferrer az argentin Juan Ignacio Chelát intézte el a négy közé jutásért – simán, három szettben. A Nadal által [...]

Férfi egyesben is kialakult a legjobb négy mezőnye az amerikai nyílt teniszbajnokságon: Novak Djokovics és David Ferrer csatlakozott a már korábban továbbjutott háromszoros címvédő Roger Federerhez, valamint Nyikolaj Davigyenkóhoz.

A másodk helyen kiemelt Rafael Nadalt búcsúztató Ferrer az argentin Juan Ignacio Chelát intézte el a négy közé jutásért – simán, három szettben. A Nadal által – némiképp elfogultan – a világ jelenlegi legjobbjának nevezett spanyol játékos ugyan eggyel több önhibát vétett, mint Chela, ugyanakkor ezen kívül a játék minden elemében túlszárnyalta a riválisát. Ötször is elnyerte ellenfele adogatójátékát (Chela egyszer brékelt), és az 1 üra 34 percig tartó meccsen 37 nyerő ütése is volt. Ferrer pályafutása során először jutott egy Grand Slam-torna elődöntőjéig, akárcsak a hármas kiemelési számot kapó Novak Djokovics, aki a spanyol Carlos Moya lábára kötött utilapút a US Open negyeddöntőjében.

Címkék: Címoldal