Mégis tüntethet Toroczkai szombaton

A Népszava információi szerint a BRFK szakértői jóváhagyták Toroczkai László harmadik beadványában foglaltakat, így a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) volt vezetője és szimpatizánsai engedéllyel tüntethetnek szombaton.

Az MTV-székház ostrománál is főszerepet játszó fiatalember “seregszemlét” kíván tartani április 21-én, a radikális HVIM megalapításának évfordulóján. Eredetileg délután négytől terveztek felvonulást a Hősök tere-Terror Háza-Erzsébet tér-Markó utca-Szabadság tér útvonalon, ám a BRFK elutasította az erről szóló beadványt.

Toroczkai másodszor is benyújtotta a felvonulásra szóló kérelmét, amelyet szintén elutasított a BRFK. A szélsőjobboldali fiatalember harmadik, módosított útvonalat tartalmazó beadványát azonban a lap értesülései szerint Budapesti Rendőr-főkapitányság tudomásul vette, és engedélyezte a szombati demonstrációt. Eszerint Toroczkai és szimpatizánsai a Hősök terére jelentették be a megmozdulást.

Az április 21-re tervezett tüntetést Toroczkai és a jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt álló Budaházy György szervezi, ám utóbbi várhatóan nem lehet majd jelen a megmozduláson, mert a vele szembeni kényszerintézkedést egyelőre nem enyhítették.

Címkék: Belföld