Horváth Ágnes mellett Erdős Attila is miniszterjelölt

A FigyelőNet információi szerint a délután ötkor kezdődő SZDSZ ügyvivői testületi ülést követően várható bejelentés az új egészségügyi miniszter személyéről. A Magyar Nemzet úgy tudja, Erdős Attilát, a Genoid Kft. ügyvezetőjét is jelöli –Horváth Ágnes mellett – Kóka János SZDSZ-elnök a posztra.

A lap úgy értesült, hogy az SZDSZ elnöke Horvát Ágnes mellett az üzleti életből érkező Erdős Attilát is ajánlhatja majd. Ennek ellenére az újság szabad demokrata forrásai a jelenlegi államtitkárt tartják a legesélyesebbnek a miniszteri posztra. Az SZDSZ ügyvivői testülete a tervek szerint szerdán dönt az ügyben.


Erdős Attilának van orvosi és közgazdász diplomája is. Komoly tapasztalatokkal rendelkezik a multinacionális vállalati irányítás terén, hiszen korábban több évig dolgozott a General Electric-nél – írja a Magyar Nemzet. Az Erdős Attila vezetése alatt álló Genoid Kft. 2006-ban elnyerte az innovációs Oscar-díjat, a Frost&Sullivan piacelemző cég termékinnovációs díját.


A lap információi szerint az államtitkári tisztségre Radnai Zoltán, a fővárosi Szent László és Szent István Kórház főigazgatója – aki jó fővárosi szabad demokrata kapcsolatokkal rendelkezik – tűnik a legesélyesebbnek.

Címkék: Belföld