Díszpolgárvita: törvényt sértett a fideszes polgármester

Törvényt sértett a főváros XVI. kerületének fideszes polgármestere, amikor egy képviselő indítványára nem hívta össze a képviselő-testületi ülést – közölte Molnár Gyula, az MSZP helyi szervezetének elnöke.

A Közép-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal megállapítása szerint a hivatal levélben jelezte Kovács Péter polgármesternek, hogy jogszerűtlennek tartja a rendkívüli ülés összehívására vonatkozó indítvány elutasítását, s javasolta, hogy haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül a polgármester gondoskodjon az ülés összehívásáról – áll a közleményben.

Kovács Péter polgármester szerdán az MTI-vel azt közölte, hogy amíg nem kapja kézhez a közigazgatási hivatal levelét, addig nem kíván az ügyben nyilatkozni.

Molnár Gyula március 19-én fordult a közigazgatási hivatalhoz, mert törvénysértőnek találta, hogy a XVI. kerületi polgármester nem hívta össze a kitűzött határidőre a testületi ülést a helyi díszpolgárbotrányként elhíresült ügy rendezésére.

A díszpolgárvita még február 28-án robbant ki, amikor – Molnár Gyula szerint – a képviselő-testület „jogszerűtlen határozatokkal és jogszerűtlen ülésvezetéssel” felszólította Persányi Miklós környezetvédelmi minisztert és Novák Dezső egykori olimpiai bajnok labdarúgót a díszpolgári címéről való lemondásra.

Címkék: Belföld