Demszky Horváth Ágnest támogatja

Demszky Gábor szabad demokrata főpolgármester nem lát alkalmasabb jelöltet az egészségügyi miniszteri posztra, mint Horváth Ágnes államtitkárt.

Demszky Gábor közölte: az elmúlt napokban arról igyekezett meggyőzni az SZDSZ ügyvivői testületének tagjait, hogy az államtitkár megfelelő jelölt, képes azt a reformot végigvinni, stabilizálni, konszolidálni, amit a tárca elkezdett.

„Ez a főváros, tehát az ország legnagyobb intézményfenntartója vezetőinek véleménye” – nyilatkozta. „Tőle egyszerre várható a reform folytatása, ugyanakkor a korábban hozott döntéseknek nemcsak a végrehajtása, hanem egyes esetekben a korrekciója is” – tette hozzá a főpolgármester.


Demszky Gábor közölte, hogy a minisztert az ügyvivői testület jelöli, a miniszterelnök pedig dönt. Hozzátette, ezt a jelölési folyamatot kívánta befolyásolni, amikor ügyvivőkkel és a párt meghatározó személyiségeivel konzultált. Hozzátette: „sokan támogatják Horváth Ágnest, tehát van esélye, hogy ő legyen a befutó”.


A főpolgármester szerint kilenc hónap alatt több változás történt az egészségügyben, mint a korábbi kilenc, vagy tizenhat évben együttesen. Mint mondta, az iránnyal egyetértett, a fővárosban is hasonló irányba indultak el korábban, de nem ezzel a sebességgel és lendülettel.


Horváth Ágnes arra a kérdésre, hogy vállalná-e a miniszterséget, azt mondta: „az SZDSZ-nél az ügyvivői testület dönt arról, hogy ki lesz az egészségügyi miniszter”, a főpolgármester bizalmát pedig megköszönte.

Címkék: Belföld