Átalakul a Fidesz frontvonala

Egyéves szünet után ismét sokat szerepel a közvélemény előtt Pokorni Zoltán, a Fidesz egykori elnöke, miközben a naponta szereplő Szijjártó Pétert a pártvezetés hátrébb szorítaná – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint Pokorni Zoltán visszahúzódásában belső ellentétek is szerepet játszhattak, most viszont Orbán Viktor pártelnök inspirálása mellett a közelgő tisztújító kongresszus is indokolhatja a fővárosi Hegyvidék polgármesterének színre lépését.


Az újság értesülései szerint Pokorni Zoltán és a Fidesz fő vezetői között érezhető ellentétek jelentkeztek az elmúlt egy évben, az utóbbi hetekben viszont Pokorni egyre többet szerepel nyilvánosan. Az újságnak nyilatkozó egyik fideszes alelnök szerint Pokorni ismét alelnök szeretne lenni, s a közelgő kongresszus miatt ismét igyekszik előtérbe kerülni. Sőt, Orbán Viktor is arra ösztönözte, hogy többet szerepeljen.


A párt azonban a májusi kongresszus után szívesebben a háttérbe szorítaná Szijjártó Pétert – értesült a Magyar Nemzet, utalva arra, hogy Orbán nemrégen arra kérte a szóvivőt, hogy a szakkérdésekben ne mindig ő nyilatkozzon.

Címkék: Belföld