Belföld

Szocialista aspiránsok Gy. Németh után

Horváth Csaba volt II. kerületi szocialista polgármestert vagy Germánné Vastag Györgyi fővárosi képviselőt jelölheti az MSZP főpolgármester-helyettesnek - tudta meg az MTI csütörtökön szocialista forrásból a párt budapesti elnökségének ülése után.

Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke az MTI-nek nyilatkozva sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta, hogy a két politikussal tárgyalni fog a jelöltségről. Kérdésre válaszolva hozzátette: az elnökség ülésén Steiner Pál, a fővárosi közgyűlés MSZP-frakcióvezetője kijelentette, nincsenek főpolgármester-helyettesi ambíciói.

A budapesti pártelnök elmondta: az elnökség ülésén abban a maradtak, hogy a lehetséges jelöltekkel leül, és tisztázza velük személyi ambícióikat. Mint mondta, a jelöltek nevét tartalmazó listára azok kerültek fel, akik korábban a frakcióban, az elnökségben szóba jöttek jelöltként, de neveket nem mondott.

Burány Sándor közölte: a jelölésről konzultál a kerületi elnökökkel, és jövő hét szerdán az elnökség, majd a párttanács ülésén döntenek arról, kit javasolnak Demszky Gábor főpolgármesternek.

A politikus közölte: azt szeretnék, hogy február 15-én aláírhassák a koalíciós szerződést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik