Fürdő- és hotelfejlesztések Velencén

Mintegy kétmilliárd forintos beruházással gyógy- és termálfürdő, szálloda és két apartmanház épül Velencén; a fürdő és a szálloda kivitelezési munkái augusztus végén, az apartmanoké jövő tavasszal kezdődnek meg, a komplexum jövő őszre lesz kész – közölte az MTI-vel a létesítményt megvalósító befektető, a Velence Termál Kft. ügyvezetője.

A velencei partszakaszon, az önkormányzat tulajdonában levő, jelenlegi Móló strand területén kap helyet az élményelemekkel kibővített termál- és gyógyfürdő, valamint a termálhotel és az apartmanok – mondta el Rábaközi Réka.

Full extrás fürdőkomplexum

A 63 szobás szállodához fittneszközpont, aerobicterem, szaunák, szépségfarm, valamint gyógyászati részleg tartozik majd. A gyógyvizet bevezetik a hotel fürdőszobáiba is.

A fürdőben kül- és beltéri medencék kapnak majd helyet. Kialakítanak egy 25 méteres úszómedencét is, amely nemcsak a fürdővendégeket, hanem telente lefedve, a tókörnyéki iskolások úszásoktatását is szolgálja majd. Az élményfürdőben lesz pezsgőfürdő, jacuzzi, finn-, illetve infraszaunák, tepidárium is.

Kezdődhet az építkezés

Az apartmanházakban 180-190 lakrészt alakítanak ki. Az épületeket a Termálpart Kft. építi fel a jövő év végére. A teljes beruházás megvalósítására már jogerős építési engedélyük van – közölte Rábaközi Réka.

A szálloda- és fürdőépítést követően néhány éven belül átalakul Velence városközpontja. A tervek szerint a beruházás II. ütemében fedett sétálóutcát alakítanak ki, bevásárlóközponttal, üzletekkel – mondta el az MTI-nek Velence polgármestere.

Gyógyvíz több mindenre

Oláhné Surányi Ágnes információja szerint a Velencén feltört gyógyvíz összetételénél fogva több egészségügyi probléma kezelésére lesz alkalmas. A vizsgálatok szerint gyulladáscsökkentő hatású, fokozza a szervezet ellenálló képességét, gyógyfürdő formájában degeneratív gerinc- és ízületi betegségek, baleseti, ortopédiai, idegsebészeti műtétek rehabilitációjára, keringési zavarok, asztmás, idült hörghurutos panaszok kezelésére alkalmas.

Ivókúraként pedig gyomorhurut, gyomorsavtúltengés kezelésére, továbbá a vesemedence gyulladásos betegségeinek gyógyítására is ajánlják.

Címkék: Belföld: Mozaik