Futóverseny miatt járatelterelések szombaton

Május 13-án délután 15 órától várhatóan 18 óráig futóverseny miatt a BKV Rt. több járatán forgalmi változások lépnek életbe - közölte a közlekedési társaság.

A 14-es villamosok két szakaszban járnak: változatlanul Káposztásmegyer és Dózsa György út között, míg a Dózsa György út és Lehel tér között oda-vissza egy-vágányon közlekedik a villamos. Így hosszabb utazáshoz a Dózsa György útnál át kell szállni másik villamos járműre, melyhez a jegyet a számnélküli végén kell érvényesíteni. A 75-ös és 79-es trolibuszok már fél órával az esemény kezdete előtt, 14.30-tól terelt útvonalon járnak, megkerülve a Városligetet. Így a trolibuszok az Ajtósi Dürer sor – Hermina út – Állatkerti úton a 72-es trolibusz vonalán közlekednek.

A 4-es autóbuszok már 14.30-tól rövidebb útvonalon, csak a Kacsóh Pongrác útig járnak.
A gyors 20-as és 30-as jelzésű autóbuszok, kikerülve a Városliget előtti szakaszt, az Ajtósi Dürer sor – Hungária krt. – Reitter F. utca terelt útvonalon közlekednek. A70-es jelzésű trolibuszok helyett – a nagykörúti felújítás miatt autóbuszok közlekednek. A pótló-buszok 14.30-tól a futóverseny miatt módosított útvonalon járnak: az Ajtósi Dürer sor és a Hungária körút érintésével kerülik ki a Városliget területét. A járat Kossuth Lajos tér felé a Hermina út és az Olof Palme sétány megállókat, míg ellenkező irányba a Városliget, Dvořák sétány, Olof Palme sétány, Hermina út megállókat hagyja ki.

Várhatóan 16.30-ig szintén módosított útvonalon közlekedik a 133-as autóbusz:. a járat nem érinti a Népfürdő utca, Dráva utca és Róbert károly körút közötti szakaszát, így helyette ezen a szakaszon a párhuzamos Váci úton közlekedik. A Tesco-busz 16.30-ig módosított útvonalon , a Népfürdő utca – Róbert Károly körút – Váci út – Dráva utca – Pannónia utca – Vág utca – Hegedűs Gyula utca – Dráva utca, majd tovább eredeti útvonalon közelekdik.

A verseny időtartama alatt néhány perces várakozással kell számolni a 2-es villamos, a 72-es, a 74-es trolibuszok, a 4-6-os villamospótló autóbuszok, a 15-ös, a 16-os, valamint a 105-ös autóbuszok forgalmában.

Címkék: Belföld: Mozaik