A fővárosi utak 40 százaléka megújul 2007 végére

Jövő év végéig a fővárosi kezelésű utak 40 százaléka újul meg a tavaly megkezdett felújítási program eredményeként - közölte a főpolgármester, amikor sajtótájékoztatót tartott az M3-as autópálya pénteken átadott zuglói bevezető szakaszánál.

A felújítás valamennyi kerületet érinti, összesen 172 útszakaszra terjed ki. Vajda Pál főpolgármester-helyettes azt közölte, hogy a most átadott, nagy teherbírású, mintegy két kilométer hosszú, 55 ezer négyzetméter felületű aszfaltszőnyeg 10-15 évig szolgálhatja majd az M3-asnak ezen a szakaszán közlekedőket. A város északkeleti közlekedési kapujánál most befejezett beruházás teljes költsége áfa nélkül 310 millió forint.

Az M3-as bevezető szakaszának újabb, három kilométeres felújítása várhatóan július elején kezdődik a XV. kerületi Körvasút sor és a Szentmihályi úti felüljáró között. Szombaton rekonstrukciós munkálatok kezdődnek a pesti alsó rakparton az Erzsébet és a Szabadság híd között, a felújítás várhatóan tíz napig tart. Az újságíróknak kiosztott tájékoztató szerint májusban a többi közt a VI. kerületi Bajza utcában, a VII. kerületi Dohány utcában, a X. kerületi Gyakorló utcában, a XI. kerületi Fehérvári úton, valamint a XXII. kerületi Balatoni úton kezdődnek munkálatok.

Vajda Pál arra kérte a fővárosban közlekedőket, hogy az útfelújítási munkák idején továbbra is tanúsítsanak megértést. A Podmaniczky-program keretében folyó útfelújítások egyes munkálatairól, időzítéséről a főváros honlapján találhatnak naprakész információt az érdeklődők. A főpolgármester közölte: a portálon kvízjátékot indítottak, melyen a résztvevők kerékpárt nyerhetnek.

Címkék: Belföld: Mozaik