Bombát robbantanak Káposztásmegyeren

Több, második világháborús robbanóeszközt is találtak Káposztásmegyeren a Megyeri dombokon csütörtökön délután. A legnagyobb, 400 kilogrammos robbanószerkezetet a helyszínen megsemmisítik, ami miatt több útszakaszt lezárnak, az épületekből az embereket kitelepítik - közölték a tűzszerészek.

A 305 milliméteres, 400 kilogrammos tüzérségi rombológránátot az M0-ás autópályához vezető út építésénél a 2-es út és a 2/A út közötti szakaszon találták, és a helyszínen kell megsemmisíteni – mondta el a Tűzszerész és Hadihajós ezred törzsfőnöke. Ciráki Tamás őrnagy hozzátette: az építési területen több, 30-45 és 75 milliméteres tüzérségi lövedék és aknagránát is előkerült, de a „kisebb robbanóeszközöket” központi gyűjtőbe szállítják, és később semmisítik meg.

A tűzszerész őrnagy azt is elmondta, hogy a 400 kilogrammos második világháborús bomba gyújtószerkezete megsemmisítésének idejére a rendőrség lezárja a régi 2-es út Váci úttól Székesdűlőig, illetve a 2/A út Váci úttól Káposztásmegyeri lejáróig terjedő szakaszát. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Bálint Gabriella tájékoztatása szerint a megsemmisítés idejére a lakóházakból és üzemekből kiköltöztetik az embereket, az intézkedés több mint száz embert érint. A tűzszerészek és a rendőrség közlése szerint a robbantás és az útlezárás mintegy harminc percet vehet igénybe.

Címkék: Belföld: Mozaik