Demszky: az MDF nem köthet alkut a Fidesszel

A főpolgármester kizártnak tartja, hogy az MDF szövetséget kössön a Fidesszel.

Demszky Gábor a FigyelőNetnek arra a kérdésére, hogy miért szerepelhetett a választásokon jobban az SZDSZ a fővárosban, mint 2002-ben azt válaszolta, hogy részben a Fidesznek köszönhetően Budapesten egy jelentős liberális közönséget sikerült mozgósítani.

Hangsúlyozta: Orbán Viktor a Budapest minisztérium bejelentésével, Mikola István többszöri antiliberális és demagóg megnyilvánulásával váltotta ki a liberális szavazótábor ellenszenvét. Lendvai Ildikó azon kijelentésére, hogy a liberálisoknak kellene visszalépni úgy reagált, hogy ez majd a hétfőn kezdődő koalíciós tárgyalásokon fog eldőlni.

Demszky Gábor egyébként kifejezetten örül az MDF sikerének, annak hogy egy mérsékelten jobboldali párt is lehetőséget kapott a parlamenti szerepelésre. A főpolgármester a FigyelőNetnek elmondta, kizártnak tarjta, hogy az MDF szövetséget kössön a Fidesszel, mert ezzel saját magukat hazudtolnák meg. Hozzátette: a politikában ugyanakkor „sok mindent láttam már eddig, sok minden kiderülhet abból, hogy a két forduló között az MDF hány helyen lép vissza a Fidesz javára”.

Címkék: Voks 2006: Hírek