Törvénysértő a kuruc.info pedofilos plakátja

Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerint a kuruc.info internetes hírportál közreműködésével az SZDSZ szimbólumait, kampányarcát felhasználó plakát a választók megtévesztésére alkalmas, amikor azt sugallja, hogy az SZDSZ erősödésével megnő a pedofil hajlamúak száma is.

Az OVB megállapította, hogy a plakátot nem jelölő szervezet terjesztette, de a plakát arculata és a jó erkölcsöt súlyosan sértő tartalma alkalmas a választópolgárok megtévesztésére, így sérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.

A testület a plakátok terjesztéséért felelős kuruc.info internetes hírportált eltiltotta a további jogsértéstől. Az OVB – szintén ezzel a plakáttal kapcsolatban – elutasította Novák Elődnek a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviseletében benyújtott kifogását. Novák Előd annak megállapítását kérte, hogy Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője megsértette a választási eljárásról szóló törvényt, amikor az MTI által is közzétett nyilatkozatában választási plakátok letépésére buzdított.

Az OVB megállapította, hogy a Novák Előd által benyújtott kifogásban megóvni szándékozott plakátokat a kuruc.info internetes hírportál terjesztette. A kuruc.info internetes hírportál nem jelölő szervezet, mely a plakátot „társadalmi célú hirdetésként” jelölte meg weblapján.

Címkék: Voks 2006: Hírek