Éberséget kér Orbán

Éberséget kért Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, miniszterelnök-jelöltje a pártja által az április 9-i választásra delegált megfigyelőktől a közszolgálati rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

“Éber tekintet, nyitott fül, semmi lankadás, a KISZ-esek sohasem alszanak, márpedig nekünk most a volt kommunista ifjakból álló kormánnyal és kormánypárttal kezd megküzdenünk, itt kell résen kell lennünk” – mondta Orbán Viktor a szombaton rögzített interjúban. Közölte, hogy a választóhelyiségekbe a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség szinte kivétel nélkül mindenhova delegált megfigyelőt.

Azt kérte: akik “a mi szövetségünk nevében teljesítenek ott szolgálatot, hogy jól aludják ki magukat szombat éjjel, hogy vasárnap egész nap éberen tudjanak dolgozni”.
Szerinte van egyfajta választási csalás, amivel szemben ma még védtelennek érzi a magyar demokráciát: ez a pénzért vásárolt voksok ügye, a láncszavazás.

“Nagyon figyelnünk kell, nemcsak a helyiségben, hanem a szavazóhelyiség környékén is, hogy ne eshessen meg ilyen csúfság a magyar demokráciával, hogy pénzen vett szavazatok döntik el, hogy merre forduljon az ország szekere” – mondta, hozzátéve, hogy megfogadják azokat az ajánlásokat, amelyeket az Országos Választási Bizottság fogalmazott meg a választási csalással szemben.

Arra, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet a Fidesz kérése ellenére sem küld megfigyelőket a választásra, úgy felelt: “…szerintük Magyarországon minden rendben van… Hát majd figyelünk helyettük mi is, ma csak ennyit tudok mondani”.

Címkék: Voks 2006: Hírek