Trianon emléknapot ígér a Fidesz

A Holokauszt emléknap beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért Trianon emléknap bevezetését javasolja a Fidesz. Az ellenzéki párt a Szabadság téri szovjet emlékmű helyére visszaállítaná a Trianon-szoborcsoportot.

Miután a Fidesz-kormány által az iskolákban bevezetett kötelező holokauszt emléknap beváltotta a hozzá fűzött reményeinket, elérkezettnek látjuk az időt, hogy a magyarság nagy tragédiája, Trianon is hasonló megítélés alá essen – olvasható a Fidesz Pokorni Zoltán alelnök által jegyzett közleményében.

„Bár utóbbi történelmi tényt nem kérdőjelezheti meg senki, mégis fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő nemzedék tisztában legyen a népünket ért igazságtalansággal és azzal, hogy a határon túli magyarok is nemzetünk egyenrangú polgárai kell legyenek, még ha a határokat el is tolták a fejük felett.

Ha a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség győz a választásokon és kormányt is tud alakítani, első intézkedései közt lesz, hogy a közoktatásban elrendeli a június 4-ei megemlékezéseket. A Szabadság téri szovjet emlékmű helyére pedig vissza kell állítani a Trianon-szoborcsoportot az országzászlóval” – áll a dokumentumban.

Címkék: Voks 2006: Hírek