Álemail a Munkáspárt 2006-tól

Visszaéltek a Magyarországi Munkáspárt 2006 nevével, a párt internetes postafiókját feltörték, arról valótlan információt közöltek pénteken az MTI-vel. A párt elnöke cáfolta azt az információt, hogy az MSZP javára visszaléptetik a jelöltjeiket.

„Hamisítás, provokáció történt” – mondta Vajnai Attila, a párt országos alelnöke az MTI-nek, egyúttal cáfolta azt a közleményét, hogy a párt minden egyéni jelöltjét és listáit visszaléptetné. Vajnai Attila telefonon közölte az MTI-vel, hogy pártja a nap folyamán nem adott ki ilyen tartalmú közleményt. „Felháborító, nem találok szavakat” – mondta az alelnök, hozzátéve, hogy a hamisítás miatt az Országos Választási Bizottsághoz fordul.

Az MTI-hez pénteken 13.20 órakor, a párt egyik e-mail címéről érkezett közlemény szerint „a Magyarországi Munkáspárt 2006 visszalépteti a jelöltjeit, mivel a baloldali kormányzás folytatásában érdekelt”. Vajnai Attila elmondta, hogy valaki jogtalanul használta a postafiókot. A jelszót mindössze ketten ismerték, Bársony Margit alelnök és ő maga. Megjegyezte, hogy az ügyben hamarosan részletes állásfoglalást adnak ki.

Korábban mi is megírtuk az álhírt, amely szerint Vajnai a következőket közölte: „az MSZP az egyetlen politikai erő, amely ma megállíthatja a Fidesz hatalmi törekvéseit. Mivel két listánkkal nincs reális esélyünk a parlamentbe kerülésre, a Magyar Szocialista Párt országos és fővárosi vezetőivel történt egyeztetés után a Magyarországi Munkáspárt 2006 országos elnöksége úgy határozott, hogy lemond a 2006-os országgyűlési választásokon való megmérettetésről, és már az április 9-i első forduló előtt visszalépteti jelöltjeit”

A hatalomra éhes, kormányzásra gátlástalanul törő, a szélsőjobboldallal összekacsintó jobboldal megállítása minden demokrata feladata – folytatódik a hamis közlemény. Saját erőnkkel, hét egyéni választókerületben tudtunk kemény munkával egyéni jelöltet állítani. Több tucat helyen a jelöltjeink által összegyűjtött ajánlószelvények száma megközelítette a bűvös határt, csak alig 50-100 cédula hiányzott az induláshoz. A gyűjtés során sok ezer választópolgárral kerültünk személyes kapcsolatba, és folytattunk velük párbeszédet – zárul az álközlemény.

Címkék: Voks 2006: Hírek