Ma választanak MLSZ-elnököt

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga és a Magyar Labdarúgó Szövetséget átmenetileg irányító ad hoc bizottság elnöke, valamint Pellady Péter, az MLSZ volt marketingmenedzsere közül kerül ki hétfőn az MLSZ új vezetője.

A rendkívüli tisztújító közgyűlés összehívására azért volt szükség, mert Kisteleki István ligaelnök bírálatai nyomán a Bozóky Imre vezette elnökség mandátuma január 4-én megszűnt, miután Horváth Cs. Attila és Nemes Ferenc elnökségi tag is lemondott, így a testület létszáma hétre, azaz kevesebb mint a felére csökkent, s ezzel működésképtelenné vált – írja a hirado.hu.

A rendkívüli közgyűlés január 20-án háromtagú ad hoc bizottságot választott, amelynek elnöke Kisteleki István lett.

Kisteleki és Pellady Péter mellett Genzwein Ferenc üzletember, a Vasas volt vezetőedzője kapta meg az alapszabályban meghatározott legalább tizenöt érvényes ajánlást, s vált hivatalos elnökjelöltté. Közülük Genzwein pénteken bejelentette, hogy visszalép.

Az elnökválasztás előzményeihez tartozik, hogy Pellady cége, a Pellady Invest AG feljelentést tett ismeretlen tettes – de áttételesen Kisteleki – ellen, miszerint a Profi Liga Kft. két részletben 157 millió 500 ezer forintot utalt át az MLL-nek.

Címkék: Belföld: Mozaik