Kuncze: erdélyiek nem gyűjtenek kopogtatócédulát az SZDSZ-nek

Bőhm András nyilatkozata ellenére Kuncze Gábor hangsúlyozta: az SZDSZ sem teljes egészében, sem részlegesen nem gyűjtet erdélyiekkel kopogtatócédulákat.

Bőhm András, az SZDSZ XI. kerületi képviselőjelöltje korábban megerősítette a Magyar Nemzet értesülését, hogy a párt Székelyföldről toborzott aktivisták segítségét is igénybe veszi a kopogtatócéduláik összegyűjtéséhez. Kuncze Gábor közlése szerint azonban az SZDSZ sem teljes egészében, sem részlegesen nem gyűjtet erdélyiekkel kopogtatócédulákat.


Bőhm a Magyar Nemzetnek elmondta: szerinte az erdélyi magyarok többsége nem ért egyet azzal az általánosítással, hogy az SZDSZ hátat fordított nekik, amikor elutasította a kettős állampolgárságot. Pártját 1990 óta tartó baráti kapcsolatok fűzik egyes erdélyi magyarokhoz, akik régóta segítik az SZDSZ munkáját – tette hozzá. Kuncze Gábor ezzel szemben úgy nyilatkozott, a liberális párt nem veszi igénybe erdélyiek segítségét, a kopogtatócédulákat teljes egészében a párt 170 országgyűlési képviselőjelöltje gyűjti. Újságírói kérdésre válaszolva a pártelnök azt válaszolta, hogy ha elő is fordult ilyen, akkor érdemes megkeresni az érintetteket, és tőlük érdeklődni a részletekről.

Címkék: Voks 2006: Hírek