Gyurcsány: nem kiabálni, cselekedni kell

Nem kiabálni kell Magyarországon, hanem dolgozni, cselekedni és időnként áldozatokat hozni a hazáért, a városért és a családért - mondta Gyurcsány Ferenc csütörtökön Karcagon, pártja lakossági fórumán.

A kiabálás nem szabadság, hanem felelőtlenség, és félelem attól, hogy lehet, másnak van igaza, és nem nekem – fogalmazott a politikus. Hozzátette: a hazafihoz méltó magatartás, becsülni a másikat, és meglátni benne a jót.

Gyurcsány Ferenc azután beszélt erről, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 8. számú választókerület MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltje, Vadai Ágnes azt fejtegette: különös bátorság kell ezen a vidéken szocialistának lenni. Mint rövid beszédében elmondta, Karcagon az elmúlt négy évben végig figyelték a ténykedését, számon tartották, kivel beszélt, megörökítették videón, hova látogatott el. Igyekeztek félelemben tartani, de ez nem sikerült nekik – tette hozzá a választókerületben Varga Mihály volt fideszes pénzügyminiszter ellenében a mandátumért induló szocialista politikus.

A fórum végén a művelődési központnál Gyurcsány Ferencet ötven-hatvan főből álló csoport várta, amelyet rendőri osztag vett körül. A távozó miniszterelnököt a várakozók egy része tapssal, éljenzéssel búcsúztatta, míg mások azt kiáltották neki – utalva a miniszterelnök cégére -, hogy “Altus Feri! Altus Feri!”.

Címkék: Voks 2006: Hírek