Kamaszfiúk miatt voltak a bombariadók a Keletinél

Elfogott a rendőrség két fiatal fiút, akik azzal fenyegetőztek, hogy bombát robbantanak a Keleti pályaudvaron – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Egy 15 éves dunaújvárosi fiú február 15-én 19.40-kor a 112-es segélyhívószámra jelentette be, hogy negyedóra múlva felrobban a Keleti pályaudvar. A nyomozás során beazonosították azt a mobiltelefont, amelyről a hívást kezdeményezték, így jutottak el a fiatalemberhez.

Ugyanarról a mobiltelefonról még aznap egy 16 éves tápiószecsői fiú is azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a pályaudvart, de bejelentését csak az üzenetrögzítőnek tette meg. A rendőrök a két fiatalt hétfőn fogták el, ellenük eljárást indítottak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese nem tudott felvilágosítást adni arról: a két fiú gyanúsítható-e azzal, hogy korábban, február 12-én szintén ők fenyegetőztek-e azzal, hogy bomba robban a Keleti pályaudvaron.

A nyomozás eddigi adatai szerint 12-én a VII. kerületből, a Hevesi Sándor téri nyilvános telefonfülkéből érkezett a fenyegető hívás a Keletibe. A vonatok a bombariadók alatt a Keleti pályaudvar helyett csak a budapesti külső állomásokig, Rákosig, Kőbánya-Felsőig és Kelenföldig közlekedtek, illetve onnan indultak vissza jelentős késésekkel.

Címkék: Belföld: Mozaik