Újabb családokat telepítettek ki a belvíz miatt

Újabb családokat telepítettek ki Szolnok megyében a belvíz miatt. Eddig országosan két megyében, 17 lakóépületből 69 embert kellett átmeneti szálláson elhelyezni - közölte a katasztrófavédelem szóvivője.

A Szolnok megyei Kunhegyesen öt lakásból 21 embert, köztük tíz gyermeket kellett kiköltöztetni az önkormányzat által biztosított átmeneti szállásra – mondta Dobson Tibor. Hajdú-Bihar megyében 29, Szolnok megyében 40 embernek kellett elhagynia lakhelyét. Főként településszéli vagy külterületi, többnyire vályogból épült házakból kellett az embereket kitelepíteni – közölte a szóvivő.

Dobson Tibor tájékoztatása szerint az országban 50 településen van belvízvédelmi védekezés, illetve készültség. Kora délutánig 100 helyre riasztották a tűzoltókat – mondta, hozzátéve, hogy pénteken 800, vasárnap 500 segélyhívást kaptak. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: Hajdúhadházon, ahol különösen nagy károkat okozott a belvíz jelenleg a fertőtlenítésen dolgoznak. A veszélyeztetett házakban élők elhelyezésében a polgári védelem is segítséget nyújt.

Címkék: Belföld: Mozaik