Az SZDSZ összegyűjtötte az ajánlószelvényeket

A Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) összegyűjtötte az országos lista állításához szükséges mennyiségű ajánlószelvényt. Kovács Pistinek pedig már közel 90 ezer barátja van.

Kuncze Gábor elmondta: az SZDSZ az első a parlamenti pártok közül, amely teljesítette az országos lista állítás feltételeit az áprilisi országgyűlési választásokra. Hozzátette: a tapasztalatok szerint a liberálisok most könnyebben gyűjtötték össze az ajánlószelvényeket, mint négy éve, és megítélése szerint ez a programra alapozott kampány eredménye.

Kérdésre válaszolva közölte: a Szabad Demokraták Szövetsége Országos Tanácsának március 11-i ülésén fogadják majd el az országos listát. A megyei listákat a helyi szervezetek már mindenhol elfogadták – tette hozzá.

A pártelnök kitért az ajánlószelvény-gyűjtés tanulságaira is: mint mondta, az emberek általában apatikusabbá váltak a politikával szemben, ugyanakkor sokan félnek, hogy valaki rögzíti, kinek adták át ajánlószelvényüket, és később valamilyen számonkérés követi ezt. Véleménye szerint ez nem reális félelem. További tapasztalat, hogy a szelvénygyűjtőkkel szemben is megnyilvánulnak az indulatok, amit a liberálisok nagyon nagy bajnak tartanak.

Megújul a kampány

Levetítették a párt két új kampányfilmjét, az egyik az egykulcsos, 20 százalékos adóról szól, a másik a magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtó, hálapénz nélküli egészségügyről. A filmek már hétfőtől láthatók lesznek a televíziókban, a kisebb államról és az oktatási reform folytatásáról készülő másik két filmmel együtt. Egyúttal bemutatták az újabb “kovácspistis” óriásplakátokat is, amelyek fokozatosan kerülnek utcára.

A kampányfőnök beszélt arról is, hogy az interneten február elején megalakult a Kovács Pisti Baráti Kör, amelynek már 87 ezer regisztrált tagja van. Ez azt bizonyítja, hogy nem fölösleges egy ilyen típusú kampányt csinálni Magyarországon – fűzte hozzá.


Képünkön Kuncze Gábor pártelnök és Horn Gábor ügyvivő tart sajtótájékoztatót az SZDSZ központjában.

Címkék: Voks 2006: Hírek